Posts in category

РЕЛИГИЈА


Да се верува во господ е далеку од грешно, за тоа верувајте во господ за тоа што тој е единствено достојен за молитва и верба кон него и невозможното. Порано бев голем атеист и не верував господ, но Пасторот Драган од евангелска црква и луѓето кои беа тамо ми го покажаа вистинскиот пат. Долгото време …

0 29

Како за промена ќе почнете малку да уживате во убавите работи околу вас. Ќе ви биде жал доколку денес се оптоварите со грижи и почнете да размислувате што може да тргне наопаку во тоа. Што добивате од тоа? Ќе останете без здив кога ќе видите колку мали обични работи можат да ви го променат животот. …

0 35

Според светцката наука Божилакот е природана метеоролошка природна појава. Виножито е метеоролошки феномен кој е предизвикан од рефлексија, прекршување и дисперзија на светлината во капките вода што резултира со спектар на светлина што се појавува на небото. Таа има форма на повеќебоен кружен лак. Виножитата предизвикани од сончевата светлина секогаш се појавуваат на делот од …

0 25

Станува збор за термин кој во минимално изменет облик го изговараат милиони христијани ширум светот и кој постои илјадници години, но – што значи „амин“? „Амин“ е збор кој се изговара на крај (понекогаш и на почеток) на секоја христијанска молитва, но постои и во други религии. Основно, духовното значење на овој термин е „Нека …

0 119

Кој ќе најде жена добродетелна? Таа е поскапа и од најскапоцените камења.Срцето на мажот нејзин е убедено во неа, тој нема да остане без добивка; таа ќе му прави добро на мажот свој, во сите дни од животот негов.Набавува волна и лен, и весело работи со рацете свои.Таа е како трговски кораб, – оддалеку си …

0 23

СУПЕРКНИГА Крис, Џој и Гизмо, робот, патуваат низ времето за да набљудуваат легендарни приказни од Библијата и да научат важни лекции од нив. СЕРИЈАТА Е СИХРОНИЗИРАНА НА ХРВАТСКИ ЈАЗИК Без разлика колку понекогаш грешиме и што и да правиме, Бог може да ни помогне да се промениме.

0 54

Човек кој бил муслиман, кој убивал немуслимани. Тој има слично сведоштво како Апостолот: Павле. Тој се промени, и стана сосема друга личност. ФОТО 1: Од сцените на филмот ФОТО2 : Од сцените на филмот ФОТО : Од сцента со Халил кога разговара со Бог на сон ФИЛМОВАНО СВЕДОШТВО СО ПЕВОД ЗА ХАЛИЛ

0 30

Муслиман кој бил пијаница, го малтретирал своето семејство, трошел пари на алкохол, го барал Бог и сакал тој да го промени. ФОТО : Од местоположбата на младиот Али во Мека ФОТО : Од сонот на Али ФИЛМУВАНО СВЕДОШТВО СО ПРЕВОД

0 72

Библијата во акцијасодржи повеќе од 200 нарации по хронолошки ред, коишто помагаат да се следи историскиот тек на Библијата, и го следи дејсвието до возбудлива кулминација. Сториите во Библијата во акција ја прикажуваат библиската вистина на јасен и едноставен начин за денешните читатели. Оваа интересна комбинација на јасен текст со драматични илустрации е привлечна за …

0 51