Posts in category

ЖИВОТ


За да го видите хороскопот кликнете на наредниот линк: Дневен хороскоп за 03.12.2022 РЕКЛАМА

0 849

За да го видите хороскопот кликнете на наредниот линк: Дневен хороскоп за 02.12.2022

0 2.4k

Сигурно веќе знаете за сите благодати од редовното јадење овошје и зеленчук, но вашето дете не сака ни да ги проба, а вие немате стратегија. Не очајувајте, бидејќи постојат неколку начини на кои можете да си помогнете. Прво не паничете, бидејќи вообичаено е децата да се нервозни – одбиваат одреден вид храна или добиваат соодветна …

0 20

Сите сме биле во ситуација кога личноста која ни се допаѓа не отфрлила. Може да биде многу тешко, но не треба да заборавиме колку може да му биде тешко и на некој друг кога не реагираме позитивно на неговите/нејзините чувства. Дали постои фер начин да одбиете некого? Експертите за врски не потсетуваат дека асертивниот начин …

0 11

Ова се едни од по комичните слики од нај забавните и комични животни, погледнете ги на наредниот линк: СЛИКИ ОД КОМИЧНИ И ЗАБАВНИ ЖИВОТНИ – 22 ДЕЛ

0 39

ОВЕНЌе се посветите на нова работа или друга ваша занимација која ќе донесе позитивни промени во вашиот живот. Ако ви е тешко и имате проблеми, не грижете се, тоа е разбирливо и нема никого да изненади. Што е уште поважно, имате луѓе околу вас кои се подготвени да ви помогнат и да ви го дадат …

0 3.2k

На познатото прашање „што видела во него?“ можеме да одговориме дека жените сакаат нешто што ќе им даде поголема удобност од силната мускулатура – сигурност… Постојат многу причини зошто привлечна жена држи за рака маж со просечен изглед. Повеќето причини се од психолошка природа и може да се објаснат сосема едноставно – се почесто жените …

0 64

За да го видите хороскопот кликнете на наредниот линк: Дневен хороскоп за 30.11.2022 РЕКЛАМА

0 3k

Познато е дека додека спиеме клетките на кожата се лутат, се потиме, а состојбата на пижамите зависи од чистотата на телото и постелнината. Покрај сето ова, на пижамите може да се акумулираат природни масла за тело и бактерии, па доколку не ги миете редовно, резултатот ќе биде непријатен мирис. Експертите навистина не се согласуваат колку …

0 82

Жителите на земјата на изгрејсонцето имаат најдолг животен век во светот. Жените живеат во просек 81 година, а мажите 78 години. Јапонците не се дебелеат лесно. Јапонија има најмал процент на срцеви удари, мозочни удари и малигни болести, најмалa смртност од коронавирусот. Не се пресудни само гените, бидејќи кога се преселуваат на запад, почесто се разболуваат, …

0 16

Овен Доволно долго ја следевте докажаната шема во деловната соработка. Време е да започнете да креирате ваш план за работа. Ризикот има двоен ефект, размислете за можните позитивни последици. Нема потреба да внесувате дополнителен сомнеж или емоционална напнатост во врската со блиска личност. Среќата ќе ви се насмевне ако ги ставите сите коцки заедно во …

0 1.3k

Денот на Републиката – празник во бивша Социјалистичка Федеративна Република Југославија кој се славел на 29 ноември. Денот на Републиката ја одбележувал годишнината од Второто заседание на Антифашистичкото собрание на народното ослободување на Југославија во Јајце на 29 ноември 1943 година, кога претставниците на партизанското движење на отпорот прогласиле федерално уредување на Југославија и уставотворно собрание на Федеративна Народна Република Југославија на 29 ноември 1945 година. Со распадот на СФРЈ, престанало и …

0 21

Ова се едни од нај прекрасни слики кои биле некогаш сликани, погледнете ги на наредниот линк: ПРЕКРАСНИ СЛИКИ КОИ НЕ ТРЕБА ДА ГИ ПРОПУШТИТЕ – 4 ДЕЛ

0 13

За да го видите хороскопот кликнете на наредниот линк: Дневен хороскоп за 28.11.2022 РЕКЛАМА

0 2.5k

Мариола Глајчар е страстен фотограф од Полска. Со многу упорност и работа, таа има добиено многу титули и почести. На овие фотографии Мариола деликатно, на интересен начин ги прикажува врските меѓу луѓето и животните. Инспирирана е од слободата и поврзаноста меѓу овие две нешта. Наводно две различни суштества, споени заедно создаваат совршена рамнотежа: За да …

0 19

Без разлика која е Вашата верзија на среќа, живеење подобар и поисполнет живот е нешто што можете да го направите. Неколку измени во Вашите навики е се’ она што треба за да постигнете среќа и исполнетост. Дневни навики: Движете го вашето тело, така ќе чувствувате среќа.Обидете се да спиете 7 часа дневно.Јадете знаејќи дека храната …

0 144