in , , ,

Карактеристични логоа за филмски суперхерои и негативци (28 фотографии)

Графичкиот уметник Сергеј Кирманов од Екатеринбург генијално изработил скици за концепт на лого со мешање на типографијата со добро познати суперхерои, негативци и други иконски ликови.
Неговиот креативен потфат, насловен како проект „Facetters“, прекрасно ја спојува суштината на овие ликови со нивните имиња, што резултира со волшебна симбиоза на слики и типографија.

За да ги видите сликите кликнете на наредниот линк: Карактеристични логоа за филмски суперхерои и негативци (28 фотографии)

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ФОТО: ПРЕКРАСНИ СЛИКИ КОИ НЕ ТРЕБА ДА ГИ ПРОПУШТИТЕ – 30 ДЕЛ

ФОТО: ИТЕРЕСНИ И ПО МАЛКУ КОМИЧНИ СЛИКИ – 198ДЕЛ