in , , ,

6 брзи начини како да направите некого среќен

Еден од најдобрите начини да се направите среќни себеси е да ги направите среќни другите коишто тоа го заслужуваат. Зошто? Едноставно е, веднаш ќе се почувствувате среќни кога нечие друго лице ќе блесне заради Вас, воедно и Вие ќе се почувствувате заслужни, а без сомнение ќе се чувствувате и поенергични. Па, ајде што чекате? Погледнете некои начини за создавање среќа и побрзајте, среќата Ве чека!

1. Подарете комплимент. Многу позитивни работи некогаш остануваат некажани, сега имате шанса, кажете ги.

2. Споделете неколку од Вашите колачи, вкусните работи секогаш донесуваат насмевка.

3. Охрабрете ги луѓето коишто се наоѓаат во лоша ситуација, вдахнете им позитива, така ќе им ги намалите грижите.

4. Кажете некоја шега или раскажете смешна приказна.

5. Споделете ги Вашите најмотивирачки песни.

6. Подарете прегратка. Прегратката го намалува стресот и ги одвраќа негативните мисли.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Колку навистина трошат електричните автомобили?

5 интересни факти за љубовта