in , , ,

Филозофски прашања за размислување во потрага по вистината

Исказите за стварноста, постоењето, вистината, вредноста и значењето немаат еден и единствен точен одговор. Во тоа е и убавината на филозофијата, слободата да се искаже сопствената реализација. А прашањата кои таа ги вади се секогаш од дното на непознатото и мистериозното. Дали и Вие се чувствувате дека сте во тоа мистериозно дно или пак веќе одите кон површината? Прочитајте неколку од прашањата подолу и заклучете самите. 

1. Како знаете што е реално, а што не е?

2. Дали сами си ја креираме судбината или сè се случува по теркот на судбината?

3. Дали сите луѓе заслужуваат почит?

4. Дали секогаш е добро да имате избор?

5. Дали построгите закони ќе го направат светот подобар?

6. Дали можеме да разбереме што е добро без да знаеме што е лошо?

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Кога сте маестро во својата работа много луѓе може да ви завидуваат

Интересни фотографии коишто ќе Ве натераат да ги погледнете повторно