in , , ,

8-те правила на Карма

Кармата не е ништо друго освен олицетворение на нашите добри или лоши акции. Погледенете ги 8-те златни правила на Кармата:

  1. Се’ што ќе му дадеме на универзумот, ќе ни се врати назад.
  2. Животот не се случува сам по себе. Ние треба да го напавиме да се случи. Ние го живееме животот.
  3. Кога ќе се смениме себе сѝ тогаш и нашиот живот се менува.
  4. Мора да преземеме одговорност за она што ни се случува во животот.
  5. Минатото, сегашноста и иднината се конектирани.
  6. Не може да мислиме на 2 различи работи во исто време.
  7. Нашето однесување треба да биде во координација со нашите мисли и акции.
  8. Човек не може да биде во сегашноста, а да мисли на минатото

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Работи за кои незрелите луѓе мислат дека се „знаци на зрелост“

0

Добри истренирани девојки – 2 ДЕЛ