in , , ,

8 показатели дека растете

Единствената константа во нашиот живот е промената. Колку и ова да е парадоксално, сепак е вистинито. Во таа промена важно е да разбереме дали се претвараме во подобра верзија од себе или можеби повеќе тонеме. Еве 8 показатели дека растеме:

  1. Препознавате дека барање помош не е знак на слабост.
  2. Разбирате дека не е Ваша обврска да им ги средите живототе на другите луѓе.
  3. Давате приоритет на квалитетното време со самите себе.
  4. Посвесни сте за самите себе.
  5. Веќе не се споредувате со другите.
  6. Ја лимитирате енергијата и времето кое го трошите не луѓе кои не ви носат среќа во животот.
  7. Преземете одговорност за Вашите дела.
  8. Работите за кои порано цело време сте размислувале, не ве „копкаат“ веќе

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Домашен леб кој го освои интернетот – брз и вкусен едноставен рецепт

Југословенска љубов: Милена Дравиќ и Драган Николиќ ги поврзал филм