in ,

5 начини како да му простите на некој кој воопшто и не се извинил

Во конфликтот секогаш се присутни 2 страни, но не секогаш се присутни и две простувања и извинувања. Понекогаш имаме потреба да му простиме на човека без тој/таа да побарал простување. Да му простиме поради нас и да продолжиме со животот. Еве 5 начини како полесно да му простите некому:

  1. Знајте ја Вашата вистина. Вие знаете нис што сте поминале. Не ви треба нивното признавање или валидација за што се случило.
  2. Не кажувајте „Океј е“, кога не е. Дозволете си да ја чувствувате болката од она што го направиле. 
  3. Не дозволувајте луѓе во Вашиот живот кои постојано Ве повредуваат. 
  4. Не дозволувајте да ве натераат да мислите дека си замисувате или дека сте пречувствителни. Ако нешто боли, во тој случај боли. Вашите ччувства се валидни и треба да бидат почитувани.
  5. Разберете дека Вашето простување не е врзано со нивното извинување. Вашата прошка значи дека нивните акции не Ве контролираат Вас веќе и Ви ја врќа моќта врз самите себе.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 фризури што ќе бидат водечки тренд сезонава

ДНЕВЕН ХОРОСКОП ЗА 16.10.2022