in ,

5 знаци дека сте прегорени, а не мрзеливи

Многу често се случува, наместо измореност да чувствуваме емоционална прегореност. Еве 5 знаци дека сте прегорени, а не мрзеливи:

  1. Се чувствувате дисконектирани од сé. Не се чувствувате како себе сѝ веќе подолго време.
  2. Претходно сте биле многу мотивирани и сте сакале да постигнете многу. Сега се чувствувате умроно и немотивирани.
  3. Претходно сте ги правеле работите со огромна пасија. Сега дури и мразите да ги правите тие работи.
  4. Не се грижите за себе сѝ. Ги менувате Вашите навики и не сте добир кон себе во последно време.
  5. Полесно се иритирате. Реагирате побурно од обично. Тоа е голем знак за прегореност.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 филмови кои ќе Ве мотивираат

Стресот остава трајни последици: Препознајте го и реагирајте веднаш