in ,

Многу жени ги учат овие љубовни лекции предоцна!

Понекогаш треба да мине многу време за конечно да сфатиме што навистина сакаме од љубовта и какви форми на однесување во врската се прифатливи, а на какви треба да реагираме на време.

Кои љубовни лекции жените предоцна ги учат?

Не вели „да“ кога мислиш „не“

Една од најчестите грешки е преправањето. Компромисот не е решение ако поради него се чувствувате несреќно. Не се согласувајте на работи кои ве прават длабоко незадоволни и немојте да глумите дека сте среќни ако не сте.

Не кажувајте „да“ на предлозите кои инстинктивно сакате да ги одбиете. Кога конечно ќе кажете „не“ на тоа што ве прави незадоволни, важите желби и потреби ќе излезат на површина.

Вашата љубов не може да го промени мажот

Додека тој самиот не стане свесен за потребите за промени, нема љубов која ќе го натера да се промени. Промените можат да бидат условени од надворешни фактори, но всушност доаѓаат од внатре.

Не може да промените некој не сака да се промени.

Љубомората и посесивноста не се знаци на љубов

Многу жени ги доживуваат како потврда дека партнерот ги сака и вистински се грижи за нив. Мала доза љубомора е нормална во секоја врска, но кога партнерот постојано ве контролира, сака да го знае секој ваш чекор и потег, ви забранува комуникација со други, тоа е знак дека неговата љубомора не е наивна, ниту здрава.

извор:курир.мк

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Братучедот на Цеца е вистинско „швалериште“: Милан ја завел половина естрада, познати пејачки, манекенки, старлети… биле со него (ФОТО)

МАЛА ЗАБАВА ЗА ВОЗРАСНИ – 13 ДЕЛ