in , ,

И со водата можете да претерате, еве по колку течност треба да пиете

Пиењето големи количества вода може да биде опасно за здравјето, предупрeдуваат лекарите.

Според нив, бубрезите може да преработат околу 800-1000 милилитри вода во еден час. Ако тоа количество биде надминато тогаш се нарушува натриумовиот баланс во организмот.

Опивањето“ со вода ја отежнува циркулацијата на крвта што може да предизвика оштетување на функциите на мозокот, кома па дури и смрт. Освен тоа, преголема хидратација може да биде опасна како и недостигот од вода, а бубрежно болните се најпогодени.

Возрасните не треба да пијат повеќе од 3-4 литри вода дневно, советуваат лекарите.

извор:курир.мк

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Експертите потврдија: Жените блескаат во бременоста – тајната е во хормоните

Соддржина од новиот кино филм Амстердам