in , , ,

6 правила на Бил Гејтс кои ќе Ве изненадат

Бил Гејтс е еден од најуспешните луѓе на нашиот век. Еве 6 правила на Бил Гејтс од кои може многу да научиме:

  1. Животот не е фер, мора да се навикнеме на тоа.
  2. На светот не му е гајле за Вашата самодоверба. Веднаш почнете да работите на себе и имајте свој извор на самодоверба.
  3. После факултет, нема веднаш да име добра плата. Ќе мора да работите многу за да го достигнете животот кој го сакате.
  4. Работење во сенвичара не е под Вашата чест. Проголтајте си ја гордоста и прифатете ја работата која сметате дека е под Вас како прво скалило.
  5. Ако не се снајдете веднаш во животот, Вашите родители не се криви. Не ги кривете нив за Вашите грешки.
  6. Вашите родители сигурно знаат нешто што Вие не го знаете. Можеби пред да се родите, Вашите родители не биле толку досадни колку што мислите дека се сега.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 начини како да не си го трошите времето

Добри девојки во бикини – 3ДЕЛ