in

4 неверојатни психолошки факти

Психологијата не престанува да нé воодушевува. Сé повеќе слушаме за некој факти за нас кои воопшто не сме ни посмилиле дека може да се случуваат. Еве уште 4 неверојатни психолошки факти:

  1. Допаминот нé прави зависни од нови информации.
  2. Љубовта на биохемичка база ја има истата реакција како опсесивно нарушување на мозокот.
  3. Постојат гени кои одредуваат дали ќе преферирате да станувате рано или да бидете будни во текот на ноќта.
  4. Да бидеме сами по долги период е исто толку лошо колку што е пушењето.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Природен ботокс: Затегнете го лицето со само една состојка и заборавете на брчките

Забавно или бизарно? Двајца Колумбијци си ставиле импланти на ГРАДИТЕ, поради облог!