in , , ,

Што жените прво забележуваат кај мажите, а што мажите кај жените?

Постојат бројни теории на оваа тема. Антрополог од Универзитетот во Оксфорд, Ана Машин, при собирањето податоци за нејзината книга „Зошто сакаме“, дошла до интересен заклучок.

Припадниците на посилниот пол ги забележуваат колковите кај жените. Обликот на песочен часовник е најидеален. Тесниот струк и широките колкови укажуваат на тоа дека жената е здрава и плодна.

Овој експеримент е направен во Тексас во 2015 година, а тие покажале дека фокусот и на мажите и на жените е најпрвин на стомакот, односно пределот на дијафрагмата. Ова истражување тврди дека при изборот на потенцијален партнер, обемот на половината и колковите се едни од првите информации што ги обработува нашиот мозок.

извор:попара.мк

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Спектакуларно подводно археолошко откритие: Истражен „пловечкиот дом“ на балтичкиот крал од 15 век

Дневен хороскоп за 6. октомври