„Катедралата на отпадот“: Една од најчудните туристички атракции во светот (фото)


Повеќе од 30 години еден жител на Остин во Тексас, Винс Хенеман, собира туѓ отпад и гради џиновска скулптура/објект во својот двор. Позната како „Катедрала на отпадот“, локалната атракција е толку популарна што тука се организираат и прослави.

Хенеман почнал да го гради дворецот од ѓубре во своите дваесетти години и се проценува дека градбата содржи околу 60 тони отпад, вклучувајќи велосипеди, цедиња и друг вид на отпад. Рамките на структурата се исполнети со различни предмети, од шишиња и кујнски прибор до делови од косилки за трева и електрични уреди. Поголемиот дел тешко се препознаваат, а структурата е опишана како „организиран неред“.

За повеќе кликнете на наредниот линк: Една од најчудните туристички атракции во светот

Previous Запознајте ги 5-те најпривлечни знаци на Зодијакот: Дали сте ​​еден од нив?
Next ВИДЕО: Доказ колку кокошките се интелигентни животни