Како да го измиете мијалникот за миг


Како да исчистите мијалник од нерѓосувачки челик?

Мивалите од не’рѓосувачки челик се многу лесни за чистење и одржување. Секојдневно користете малку вода со сапуница и сунѓер. Избришете ги рабовите со паста направена со сода бикарбона и малку вода за да ги отстраните остатоците од бигор. Или наполнете го мијалникот со ладна вода и додадете бел оцет.

Како да полирате нерѓосувачки мијалник?

Прво исплакнете го мијалникот со вода. Истурете дарежлива количина сода бикарбона низ целиот мијалник. Почекајте 10 минути. Користејќи мек сунѓер, тријте во правец на челикот.

Како да ги отстраните дамките од нерѓосувачки челик?

Можете да користите средство за чистење стакло за да отстраните водени дамки и отпечатоци од прсти од површините од не’рѓосувачки челик? . Површината испрскајте ја рамномерно и избришете ја со крпа од микрофибер. Потоа, исплакнете со вода и исушете со сува мека крпа.

Како да исчистите челични мијалници?

За ова, истурете малку оцет на сунѓерчето за садови и добро истријте ги дамките. Така, можете да се ослободите и од дамките од храна и од лошиот мирис. Можете исто така да пробате сода бикарбона за пенливо мијалник. Истурете малку сода бикарбона во мијалникот и избришете ја темелно со сунѓер.

Како да полирате не’рѓосувачки челик?

Не’рѓосувачкиот челик е подложен на оцрнување и водени траги. Затоа, редовно полирајте ги вашите челични предмети за да го вратите нивниот сјај. Можете да ја полирате површината на нерѓосувачкиот челик со користење на нетоксични средства за чистење како што се вода, оцет или маслиново масло или специјален челичен чистач.

Како оди поцрнувањето на мијалникот?

Додадете сода бикарбона во загреаниот сок од лимон и измешајте го. истурете го во одводот на мијалникот без да чекате, така што ќе помине низ секоја дупка. Почекајте вака 10 минути. На крајот, истурете ја водата што сте ја вареле и ја задржавте 1-2 минути и исчистете ги цевките.

Како да ги отстраните дамките од челичниот мијалник?

Можете да користите оцет за да ги исчистите дамките во мијалникот. За ова, истурете малку оцет на сунѓерчето за садови и добро истријте ги дамките. Така, можете да се ослободите и од дамките од храна и од лошиот мирис. Може да пробате и сода бикарбона за пенлив мијалник.

Како да го исчистите бигорот на мијалникот?

Чистење на челичен мијалник за дамки од сол и вар Можете да користите оцет на исушени дамки. Нанесете оцет на дамката неколку минути, исплакнете со многу вода и исушете.

Извор: Курир.мк

Previous Неделен хороскоп од 19 до 25 септември
Next ФОТО: Како и за што жените претат :)