in , , ,

Девојка на социјалните мрежи сподели како успеала да го пропатува светот БЕЗ ПАРИ

Скоро секој човек сака да посетува места што никогаш не ги посетил или видел. Патувањето е најдобриот лек за душата, но проблемот е што не секој може да си го дозволи.

Девојка по име Ели во видео објаснила како успеала да плати за огромни патувања низ светот. Како што нагласи таа, станува збор за апликацијата „Worldpackers“ за која многу луѓе не знаат.

Ели објаснува дека апликацијата прикажува искуства „ширум светот“, каде што патниците можат да работат во замена за сместување и храна.

– Работи со волонтирање дел од денот, а за возврат ти даваат сместување и храна. На апликацијата можете да видите колку часа неделно треба да работите и што точно се очекува од вас. Ви кажува и што добивате во замена за таа работа – вели тиктокерот.

Видеото го завршила споделувајќи го искуството што допрва следи – преку апликацијата резервирала престој во Гватемала, каде што ќе живее на јахта некое време.

Ели во коментарите додала и дека апликацијата е бесплатна за преземање, но потоа следува годишна членарина од 40 долари, по што може да ја користите апликацијата неограничено таа една година.

Многумина не беа премногу заинтересирани за советот на Ела, истакнувајќи дека тој сè уште не е бесплатен бидејќи „сè уште треба да ги платите патните трошоци“, но други велат дека е „многу паметен“ и додаваат дека „едвај чекаат да го пробаат“.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Работи кои паровите во долги врски ги забораваат

Едукацијата нема граници: Највозрасниот дипломец во Италија има 98 години