in ,

Лагата е ефтина, вистината е скапа – Она што го зборувате на крајот ќе ја одреди и вашата цена!

Само на овој начин ќе заработите почит од другите без посебен напор и зборови. Нема човек кој во некоја фаза од својот живот не се прашувал како да стекне почит од другите. Како да се задржи и да се зголеми? Почувствувал дека е убаво чувството и посакал да трае. Но, патот до почитувањето за некои е прилично едноставен, а за другите комплициран. Луѓето ќе ве почитуваат кога ќе почнете да се почитувате себеси, кога ќе престанете да барате дозвола за работи што не можете и не треба да ги давате во секој случај, и кога ќе го кажете своето мислење без страв дека туѓото мислење е различно од вашето.

Луѓето ќе ве почитуваат кога ќе ја признаете грешката што сте ја направиле давајќи им до знаење дека не сте совршени и дека сте свесни за тоа, но уште повеќе со тоа ќе покажете дека нова ваша величина сè уште расте во вас. Луѓето ќе ве почитуваат кога ќе ја скршите вашата ароганција за некое достигнување или нешто друго, признавајќи дека големиот напор што го вложивте беше придружен со среќа, но и со помагање на многу мали луѓе кои биле со вас во текот на целиот живот. Луѓето ќе ве почитуваат кога ќе престанете да се обидувате да ги импресионирате другите по секоја цена, кога ќе престанете да се натпреварувате и да се споредувате во нешто што е целосно ирелевантно и да покажете колку точки на контакт и истите имате со другите.

Луѓето ќе ве почитуваат кога ќе почнете да размислувате со вашата глава, без да се држите до цитати од овој или оној писател кој кажа нешто за тема што ве интересира и кога ќе почнете да живеете од мисли и чувства што доаѓаат од вас, а не од претпоставки за тоа што ќе мислат за вас кажи друг. Луѓето ќе ве почитуваат кога ќе престанете да се плашите од солзи, плачете и сочувствувате затоа што тоа е знак колку сте силни како личност и кога ќе ја покажете својата ранлива страна и покрај тоа што ве злоупотребува некој.

Затоа, не ја наведнувајте главата пред моќните на овој свет, пред оние од кои мислите дека ќе добиете грам интерес, наведете ја главата пред мал човек кој е како вас, кој ги сака и почитува другите како себе, кој го држи својот збор и ветува и не поставено е поголемо од другото. Само на овој начин ќе заработите почит од другите без посебен напор и зборови. На другите може да им значите многу, ако на другите им дадете значење и значење. Не ве чини ништо и добивате огромна сума.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Метар одавде од Цеца, супер направен микс од моја страна

СРЕЌЕН ДНЕВЕН ХОРОСКОП ЗА 8 ЈУЛИ 2022 ГОДИНА