in , , ,

Кога ќе паднеш и ќе се исправиш повторно, ти не почнуваш од нула – Почнуваш од искуство!

Ќе паднеш, ќе те скршат и повредат многу пати, луѓето и животните искуства. Ситуациите кои не сте ги избрале а требало. Дали тоа ќе биде вашиот крај или нов почеток? Кога скршените луѓе се градат од нула, тие повеќе не трошат енергија на безначајни работи. Разговори кои немаат смисла. Знаат дека тежината и горчината на животот не можат и не смеат да бидат аргумент за откажување од животот. Згора на тоа, причината да се држите уште повеќе до она во што верувате и сакате.

Кога скршените луѓе се градат од нула, тие стануваат како карпи. Знаат дека целата мака била потребна за да се дојде до тоа што станале сега. И тие не жалат ниту еден момент што ги довел до сегашниот момент. Кога скршените луѓе почнуваат одново, тие повеќе не се занимаваат со неважни работи, не се заинтересирани за непотребни битки. Тие живеат живот неоптоварен со она што било. Или што може да биде. Тие само живеат.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ФОТО: Анестезиолог

Преродете го вашето домашно цвеќе со помош на оваа прихрана