in , , ,

4 совети како да започнете разговор со вашата симпатија

Секоја врска треба да започне со почетен контакт. Тоа е точката во која една посебна личност почнува да се издвојува од толпата. Првиот чекор е секогаш најтежок, бидејќи никогаш не знаеме дали ќе продолжиме да чекориме напред или ќе се вратиме на почетната точка.

Истото важи и кога станува збор за испраќање порака до личност која ни се допаѓа бидејќи не сме сигурни дали таа личност не сака во животот.

Сепак, многумина ги измачуваат прашањата како што се: „Што ако ме одбие?“, „Како да не изгледам чудно?“, „Дали ќе сака да разговара со мене?“. За да ги надминете овие бариери меѓу вас и сочувството, применете ги овие совети.

1. Направете го првиот чекор
Насмевнете се и кажете: „Здраво“, ќе го изненадите другиот, но позитивно бидејќи тоа е, всушност, најприродниот начин да стапите во контакт. Исто така, луѓето се толку навикнати секој да гледа во нивните телефони, па затоа насмевката и поздравот секогаш ќе бидат убаво изненадување.

2. Покажете дека имате заеднички интереси
Многу луѓе мислат дека немаат ништо заедничко со странец, но обидете се да дознаете за што сака да зборува личноста до вас и започнете разговор во таа насока.

3. Не давајте кратки одговори
Заборавете на одговорите како „да“, „не“, „не знам“, „можеби“. Ова веднаш ќе го отфрли вашиот потенцијален партнер бидејќи првото нешто на што ќе помисли е дека сè уште не сакате да разговарате со него.

4. Поставувајте прашања
Наместо да одржувате монолог, погрижете се да изберете теми што отвораат простор за разговор. На овој начин вашиот љубител ќе види дека се грижите што ќе каже.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ниска самодоверба – Како да ја подобрите и да живеете задоволен и квалитетен живот

МАЛА ЗАБАВА ЗА ВОЗРАСНИ – 4 ДЕЛ