in , , ,

Кога ти е најтешко, само биди нежен спрема себеси

Секогаш кога ви е тешко да станете нежни со себе, можеби сте го заборавиле тоа поради тежината на животот што се зголемува со текот на годините. Наместо да се казнувате, поддржете се. Кога ви е тешко да ѕирнете во себе и да погледнете што се изгаснале сите светла и потоа да го вратите она што ви недостасува; светлината на верата, трпението, силата, надежта и други. Секогаш кога ви е тешко да ги погледнете очекувањата што сте ги поставиле, може да видите колку се тие одлични и колку е виновно нивното неисполнување што сте толку кон себе.

Секогаш кога ви е тешко, во ред е да ви е доста од се, но не е во ред да се откажете од себе и од она во што сакавте да го претворите вашиот живот. Секогаш кога ви е тешко да погледнете колку илузии влегле во вашиот живот, правете фарса во меѓучовечките односи и отстранувајте се што не е вистина. Секогаш кога ви е тешко да погледнете каде е причината за вашата болка и можеби во вашата личност и вашиот карактер, гледате што мислевте дека некој друг е виновен.

Секогаш кога ви е тешко да простите некому кој не побарал прошка за своите грешки и можеби вашето срце ќе се ослободи од тој остаток што доведе до создавање на таква вжештена ситуација. Секогаш кога ви е тешко да видите колку е луксузно да имате некој покрај себе кој ќе ве разбере, ќе ви подаде рака, ќе ви ја покаже светлината на крајот од тунелот и со вашето присуство ќе ве потсети дека не сте сами и дека полесно ќе поминеш.

Ќе има такви моменти, но тие се таму за да ви го променат животот, да најдат смисла во работите за кои некогаш сте мислеле дека се само привезок во вашиот живот. Ќе има такви моменти не само еднаш, туку неколку пати во еден ден, но на вас е да оставите непоколеблива верба во животот затоа што штом ќе го доведете во прашање и ќе се приближите премногу до работ, може да биде доцна за секого. И конечно секогаш кога ви е тешко да научите да бидете посилни од тоа!

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

СРЕЌЕН ДНЕВЕН ХОРОСКОП ЗА 18 АПРИЛ 2022 ГОДИНА

„Ако сум лут на тебе, тоа не значи дека не те сакам!“