in , , ,

„Ако сум лут на тебе, тоа не значи дека не те сакам!“

Ако сум лут на тебе, тоа не значи дека не те сакам. Всушност, тоа значи дека ми стана многу близок и важен.
Ако сум лут на тебе, тоа не значи дека сакам да ја прекинам врската. Тоа значи дека сакам да навлезам во суштината на работата и да разјаснам сè.

Ако сум лут, тоа не значи дека не можеш да разговараш со мене.

Кога сум лут, мислите ми се појасни и моите намери полесно се разбираат.

Ако сум лут, тоа не значи дека сакам да те повредам. Тоа значи дека сакам да разговарам со вас на начин што ќе го отежне слушањето на некои работи.

Ако сум лут, тоа не значи дека си лоша личност. Тоа значи дека сте направиле нешто што не ми се допаѓа, и тоа јасно ви го кажувам.

Ако сум лут, тоа не значи дека сум лоша личност. Тоа значи дека знам каде се границите на мојата толеранција. Тоа исто така значи дека знам што сакам од животот.

Ако сум лут, тоа не значи дека неизбежно ќе се налутам уште повеќе. Тоа значи дека ќе престанам да се лутам штом ме слушаш и разбереш.

Ако сум лут на тебе, тоа не значи дека не те почитувам. Тоа значи дека можам да ги толерирам твоите негативни карактеристики. Тоа значи дека се трудам да најдам зборови и постапки кои најпрецизно ќе го изразат она што моментално го чувствувам без да те навредам.

Ако викам, можеби тоа е затоа што чувствувам многу различни силни емоции, а не затоа што сакам да те понижам.

Ако викам додека си во собата, не значи дека ти викам.

Ако сум лут што седам до тебе, не значи дека сум лут на тебе.

Ако сум лут, тоа не значи дека ќе бидам агресивен и ќе те повредам. Понекогаш ми е доволно само да го извадам гневот од мене за да се смирам.

Ако сум лут на тебе, тоа не значи дека немам други чувства за тебе. Ако сум лут, тоа не значи дека не сум благодарен.

Ако сум лут на тебе, тоа не значи дека сакам да престанеш да го правиш она што ме налути. Тоа дури и не значи дека очекувам да го промените вашето однесување.

Ако сум лут, тоа не значи дека сте направиле нешто погрешно и дека треба да се извините. Ако сум лут, не значи дека те осудувам тебе и твоите постапки.

Ако сум лут во тој момент, не значи дека ќе бидам лут засекогаш. Тоа е нешто привремено, бидејќи луѓето обично поминуваат низ различни расположенија.

Ако сум лут, тоа не значи дека сум лошо воспитан. Тоа значи да ги слушам моите чувства и да знам што сакам.

Ако сум лут на тебе, тоа не значи дека не можам да ги надминам тие чувства и повторно да те гушнам. Ако сум лут, тоа само значи дека сум човек.

Ако сум лут на тебе, тоа не значи дека не те сакам.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Кога ти е најтешко, само биди нежен спрема себеси

Мој мали је мали