in , , ,

Три работи што мажот секогаш ќе ги памети за жената што ја сака(л)

Овие работи оставаат трага во срцето на мажот засекогаш. Наспрема популарното мислење дека станува збор за физичките атрибути, односно дека изгледот или мирисот е она што мажите секогаш го паметат кај жените што ги сакале, се лажете.

Психолозите дошле до заклучок дека мажот најпрво ги забележува следните три особини кај жената која го привлекла неговото внимание и која одбележала одреден период од неговиот живот:

Оптимизам

Жените кои се оптимистични се исклучително привлечни за мажите бидејќи зрачат со посебна енергија. Секој сака да биде во добро и позитивно општество.

Оптимизмот кај жената е она што често ги привлекува мажите и остава длабока трага.

Позитивното расположение е една од најатрактивните карактеристики кај двата пола.

Самодоверба

Докажано е дека жените кои веруваат во себе се многу попривлечни дури и од најголемите убавици. Самодовербата отвора врати на многу полиња од животот, но и во љубовта.

Непобедливата доверба на жената во сопствената привлечност се пренесува на потсвесно ниво кај мажот, па таквата жена долго се памети.

Насмевка

Смеата што доаѓа од срце, како и добрината никогаш нема да престанат да бидат привлечни. Кога мажот ќе најде насмевка во морето од мрачни лица, насмевка ќе се појави и на неговото лице.

Затоа жените со искрена насмевка остануваат долго во сеќавањето на мажите.

извор: crnobelo.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Љубителките на кожни јакни ќе се воодушеват: Северина има супер-тренди комбинација за секоја прилика

ФОТО: Топлес аматер девојки – 1 ДЕЛ