in , ,

Колку пати можете да искористите ист пешкир после туширање

Ако користите една крпа повеќе пати, знајте дека тоа не е добро.

Имено, крпата, која е влажна и полна со мали честички од мртвиот површински слој на кожата, останува да виси преку ноќ, за да можете повторно да ја користите следниот ден, а не сте ни свесни колку габи и бактерии можат се реши на тоа за толку многу кратко време. Поради тоа, лекарите предупредуваат дека максималниот број на употреба на една крпа е три пати помеѓу две перење и дека во меѓувреме секој пат мора добро да се исуши.

Тоа значи дека истата вечер или утро, по употреба, мора да го извадите на тераса или да го префрлите преку радијаторот доколку планирате повторно да го користите. Иако се подразбира, вреди да се спомене дека мора да користите различни крпи за раце, лице и тело, како и дека секој член од семејството мора да има свој пешкир.

Препорачливо е да се менува крпата на секои три дена, додека пешкирот најдобро се менува секој ден.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Дознајте пред првата посета на лекар кој е полот на вашето бебе

Искрена, храбра и независна – Карактеристики кои ја красат жената ОВЕН