in , , ,

Како кармата е поврзана со љубовта и прељубата

„Ние сме збирот на нашите минати животи“, вели Тед Ендрјус, американски мистик и автор на „Научи сè за неговите минати животи“. Подолу е извадок од книга за прељуба …

“Луѓето често ги припишуваат своите брачни проблеми на лекции или карма од минатото. Лошите одлуки не треба погрешно да се сфатат како лоша карма. Во нашето општество луѓето често брзаат да стапат во брак без целосно да ги разберат физичките, емоционалните, менталните и духовните последици.

Дел од причината зошто во претходните времиња имало долги периоди на додворување и веридба е тоа што постоела правилна врска дури и пред бракот. Всушност, многу договорени бракови се склучуваат откако ќе се воспостават астролошки и други компатибилности.

Во случај на развод, може да има многу лекции, очигледни и суптилни. Понекогаш човечките суштества учат на потешкиот начин, особено кога се трудиме полесно да постигнеме резултати. Сè додека не ги решиме сите проблеми и не ги усогласиме, врската со брачниот другар може да се одржи и да се префрли од еден во друг живот. Но, тоа не значи дека треба да станете брачен другар во следниот живот за да го решите проблемот. Нерешените прашања може полесно да се решат преку различни типови на врски, кои се разликуваат од личност до личност.

Луѓето треба да бидат внимателни кога станува збор за вонбрачни афери. Без разлика на неморалот кој човек му го припишува на неверството, има поголем проблем. Иако ова ретко се споменува, сексуалниот чин ги поврзува и испреплетува енергиите на двајца луѓе на многу интимно, речиси атомско ниво. Трето лице, како што е прељубничкиот партнер, ја поврзува својата енергија со енергиите на брачната двојка. Ова може да создаде кармички врски со двајцата партнери и со нивните уникатни проблеми и лекции.

Можеме да го избегнеме овој проблем со тоа што ќе се погрижиме интимниот сексуален однос со друга личност да не се случи пред конечното разделување и развод. Оваа превентивна мерка помага да се спречи енергијата на третото лице да се поврзе со животните лекции на брачната двојка. Лекциите на брачната двојка остануваат само нивни, како што треба“.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Знак кој навестува дека животот ќе ви донесе нешто ново

Едноставно ако некој ве сака, ќе го покаже тоа на било кој начин – Ако не, ќе бидете збунети!