in , , ,

Најонов: Shuffele Dance или Шафел Рејв Танц

Најновиот Suffele Dance или Шафел Рејв танц кој потекнува од сите времиња

Мелбурн шафл е рејв танц кој се разви во 1980-тите. Вообичаено изведено на електронска музика, танцот потекнува од рејв сцената во Мелбурн и бил популарен во доцните 1980-ти и 1990-тите. Потезите на танцот вклучуваат брзо движење на пети и пети или Т-чекор, во комбинација со варијација на човекот што трча заедно со совпаѓање на раката. Танцот е импровизиран и вклучува „постојано мешање на стапалата навнатре, потоа нанадвор, додека ги туркате рацете нагоре и надолу, или од страна на страна, во времето со ритамот“. Може да се вклучат и други потези, вклучувајќи вртења од 360 степени и скокови и лизгања. Популарните клубови во Мелбурн за време на најславниот период на танцот вклучуваа Xpress во Chasers, Heat, Mercury Lounge, Viper, Two Tribes at Chasers и PHD. Првите техно танцови забави во Секоја слика раскажува приказна тие беа популарни кај иноваторите на Мелбурн Шуфл.

https://www.youtube.com/watch?v=XPmBnnon0Ek

What do you think?

Written by Pane Stojanov

Пане Стојанов; Македонец; роден во град Велес 17.11.1987 година.
Афтор на велешката веб страна viralno.mk
Со одбрение од главниот администратор Љубомир Пепиќ од Велес: со почеток од 06.11.2021 година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Џиновски робот оживува во Јапонија

СРЕЌЕН ВИКЕНД ХОРОСКОП ЗА 12 И 13 МАРТ 2022 ГОДИНА