Твој син Љупчета украла Бицикљета на мој Фатмир


Тоа е легендарната приказна која се случи во Германија во девесеаетих години помеѓу Албанец и Србин. Тогаш синот на Србинот со име Љубомир немајќи со што да се вози, некоје бицикло му украде на синот на Албанецот на Фатмир. После тоа почна да се жали Фатмир на татко му дека Љубомир му го украл точакот. Така настанала ова ова далга која се случи во Петмес во Германија за која дознале много луѓе. Со следните легендрани зборови почна да се жали Албанецот на Србинот, Миломир твој син Љупчета украла Бицикљета на мој Фатмир, а Миломир му рече на Албанецот, Абдул зошто да се караме за едно Бицикло, Абдул го соблекол кајшот и почнал да го тепа Фатмир викајќи на глас чивша бикљета.

Во ова легендарна приказна бев главна улога јас Љупчо, за која слушна на секаде, така да можете во неа да видите дека Албанците и Србите можеат да бидат много добри пријатели и другари.

Previous СРЕЌЕН ДНЕВЕН ХОРОСКОП ЗА 14 ЈАНУАРИ 2022 ГОДИНА
Next Како да ја остварите секоја цел која ќе ја замислите во животот

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *