Кога најмалку очекуваш, Бог ќе ти испрати некој кој ти покаже дека добрината сеуште постои


Нема поголемо чудо од тоа кога некој неочекувано ќе ви дојде на помош. Не бараш ништо, а добиваш се. Сфаќате дека има некој чиј сопствен интерес не е сè на светот. Сите ваши тези дека веќе нема добри луѓе паѓаат во вода. И те чуди што секогаш прво помагаат оние кои поминале низ се. Некој кој поминал низ бројни разочарувања, тешки удари, немилосрдни шеги, и кого живот најмалку го галел. Знаат како е кога си на дното и немаш за рака да се задржиш.

Има луѓе во чии очи го гледаш тој дел од изгубеното небо. Тие не чекаат некој да им каже што да прават. Овие луѓе нема да влезат во вашиот живот со намера само да гледаат, или не дај Боже да ја искористат предноста. Тие се среќаваат кога им е најпотребно, како некои ангели чувари и ќе ти понудат крилја. Да ја поминете кризата и да одите напред. Нема поголемо чудо од тоа кога некој неочекувано ќе ви дојде на помош, како за миг да се отворило небото над тебе. И тогаш добиваш сила да пребродиш се.

Извор: srekja.mk

Previous Поздрав до Елена Ристеска и Аднан Куртов
Next Баба Тина: „Со два пpcта ја наоѓам ceкоја болka, а каде ја наоѓам ни peндген не може да ја најде“

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *