in ,

Кога ќе најдеш некој сличен на себе, никогаш не го пуштај – Тоа се случува само еднаш во животот

Убаво е кога ќе најдеш некој сличен на тебе. Слично или речиси исто. Ве мачат истите работи, истите радости ве радуваат. Носите рани на истите места. И за среќа патувате на ист начин. Убаво е кога ќе најдеш некој сличен на тебе. И не треба многу да и кажувате на таа личност за себеси. Таа знае сè. Тој разбира сè. Без да кажете ништо. И вие го разбирате исто така. Затоа што тие ги водат истите битки како и вие. И колку и да ви е тешко во овие битки, можете да ги преземете со насмевка. Затоа што знаете дека не сте сами!

Убаво е кога ќе најдеш некој сличен на тебе. И кога вашите животни патишта се вкрстуваат. Знаете дека секогаш можете да сметате на таа личност. И таа на вас. И тој знае како е кога во себе го носиш тој вечен конфликт меѓу разумот и срцето. Затоа што и самата таа личност се бори со истиот проблем. И двајцата знаете колку е тешко за чесните, едноставни и чувствителни луѓе на овој свет. Затоа што сакаат да ја спасат душата. Тие сакаат да живеат со своето срце, а сè околу нив им го одвлекува вниманието од тоа. Убаво е кога ќе најдеш некој сличен на тебе. Како веќе да живееш дел од рајот на земјата.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

СРЕЌЕН НЕДЕЛЕН ХОРОСКОП ОД 22 ДО 28 НОЕМВРИ 2021 ГОДИНА

Вкусен ролат со јаболки и бадеми