in , , , ,

Нов живот се раѓа: 10 имиња за девојчиња со најубаво значење

Потрагата по совршено име за некои родители не одзема многу време бидејќи многу добро знаат кое име сакаат да му го дадат на своето бебе. Од друга страна, има родители кои до последен момент не знаат како ќе се вика нивното мало злато.

Нов живот се раѓа, а во продолжение прочитајте ги најубавите 10 женски имиња кои значат живот.

1. Анастасија (име од грчко потекло, повторно раѓањенов живот)

2. Аурора (име од латинско потекло, нов животзора)

3. Ава (варијанта од името Ева, живот)

4. Ева (име од хебрејско потекло, животполна живот)

5. Хаја (хебрејско име, живот)

6. Лив (име со нордиско потекло, живот)

7. Ориела (име од латинско потекло, полна со живот)

8. Вида (шпанско име, живот)

9. Вита (име од латинско потекло, живот)

10. Зои (грчко име, живот)

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Психолошки знаци кои покажуваат дека имате турбулентен карактер

Кратката коса е повторно во тренд: Ова се убедливо најдобрите фризури за есенската сезона