in , ,

Утринска вежба за побрзо да се разбудите

Ако наутро се чувствувате поспано и без енергија, испробајте специјална техника на дишење која ја подобрува концентрацијата и ја зголемува ефикасноста. Еве како најбрзо да се разбудите наутро!

Сите имавме утра кога се будевме поспани, без енергија, иако тоа беше неопходно за нашите целодневни обврски. Со пократки денови и студено време, оваа појава е уште почеста. Освен рано легнување, постои една едноставна работа што можете да ја правите секое утро за брзо да ја добиете потребната енергија. Инструкторката за дишење Гвен Дитмар препорачува техника на дишење 4-4-4-4 која го забавува отчукувањата на срцето, ја продлабочува концентрацијата и ја зголемува нашата ефикасност. Нанесете го наутро за да се разбудите, среде ден ако сте поспани или пред важен состанок кој бара дополнителна концентрација.

Еве што да правите:

  • Започнете со пуштање на целиот воздух од градите и задржување на здивот 4 секунди.
  • Дишете низ носот 4 секунди.
  • Задржете го здивот на врвот на вдишувањето 4 секунди.
  • Издишете низ носот 4 секунди.
  • Задржете го здивот на дното на издишувањето 4 секунди.
  • Повторете за 5 минути

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

СРЕЌЕН ДНЕВЕН ХОРОСКОП ЗА 17. НОЕМВРИ 2021 ГОДИНА

0

ФОТO ГАЛЕРИЈА: Чудната страна на интернетот – Прв Дел