in , , ,

Вистинската љубов секогаш го наоѓа својот пат!

Некои велат дека сте ладни, далечни и вообразени. И тие не ја знаат твојата споредна приказна. Всушност, полни сте со рани. Полни сте со повреди што ви ги нанеле драги луѓе, но и воопшто луѓе на кои сте им верувале. А вашиот студ е само штит. Вашето растојание е заштита од луѓе кои не ги познавате, и луѓе кои не ве познаваат. Поминавте низ сито и решето од различни удари. И го извлековте подебелиот крај секаде. И сега се прашувате дали да се отворите. И повторно да бидете тоа што бевте.

Не сте вие студени. Вие не сте далечни. Другите се студени. Тие се дистанцирани. Луѓе кои не го препознаа топлото срце во вас, и душа која копнее по нежност. Малку зближување и убави зборови. Само сакавте некој да ве сака и да дозволите некој да се грижи за вас. А вие бевте само краткотрајна епизода на нечие животно патување, што престана пред да започне. Сега нека кажат дека сте студени. Тие што што ве познаваат ја знаат вистината. И не се откажувајте никогаш! Верувајте, љубовта секогаш го наоѓа својот пат.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Важни животни лекции кои возрасните треба да ги научат од децата

Сања – Барбика „се отвори“: „Сакам помлади мажи, зашто имаат повеќе кондиција за онаа работа“ (ВИДЕО)