in , , ,

Интервју со професорите Дејан Мицковиќ и Милица Шутова, автори на книгата „Разводот на брак во европските земји“

Повод за разговорот со универзитетските професори Дејан Мицковиќ и Милица Шутова е нивната нова  книга „Разводот на брак во европските земји“. Големиот пораст на бројот на разведените бракови, како и сериозните економски, правни и психолошки последици кои разводот на брак ги предизвикува за децата, семејствата и современите општества се основниот мотив за оваа книга, нагласуваат авторите Мицковиќ и Шутова.

Во таа насока, авторите сметаат дека е крајно време за сериозни реформи во семејноправните системи и во правното нормирање на брачните и на семејните односи, кои треба да бидат усогласени со трансформациите што се случуваат во реалниот живот.

Професоре Мицковиќ, какви промени се случуваат во брачните и во семејните односи во европските земји? Колку е важно проучувањето на бракот од правно-социолошки аспект на ниво на Европската Унија?
Професорке Шутова, кои се клучните сознанија што ги дава оваа книга?

За интервјуто дознја повјќе на:akademik.mk

What do you think?

Written by Pane Stojanov

Пане Стојанов; Македонец; роден во град Велес 17.11.1987 година.
Афтор на велешката веб страна viralno.mk
Со одбрение од главниот администратор Љубомир Пепиќ од Велес: со почеток од 06.11.2021 година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Рецепт за торта со бисквити и нутела која не се пече!

Македонска секс бомба ги запали Германците: Сака да биде пејачка како Бијонсе, а ужива да се соблекува пиштол гола! (ФОТО)