in , ,

Опуштете се – Најдобрите работи доаѓаат без да ги повикате!

Само малку храброст е потребна за да сфатиш дека најубавите години се годините кога одлучуваш да се грижиш за себе. Вдишувајте и издишувајте го животот од нула секое утро. Без да се каже што треба да се направи. Без да гледаме каде одат другите. Спонтано преземете иницијатива и обликувајте го вашиот живот онака како што се чувствувате. Не се жалете на него. Разберете дека денес насоката во која одите е многу поважна од брзината. И нека биде насоката на срцето. И најдобрите работи доаѓаат без да ги повикате.

Започнете го денот со една одлука. Денес никому нема да се правдате. Во што и да ве турка животот, борете се фер. И станете кога и да паднете, секој пат. Затоа што секој има своја улога во вашиот живот. И тие што те турнаа и тие што ти подадоа рака да станеш. Сите тие се таму за подобро да ги разберат работите и да откријат колкава моќ има во вас. Тоа е да растеш, да се развиваш, да се чувствуваш и да бидеш најдобар што можеш. Веќе денес, без да го чекамш тој некој момент во иднината.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Мак Топ 5 листа на Сити Радио

Нешто во врска со Викторијанска книжевност