in , ,

Библија во Акција: Со Вистинските супер херои

Библијата во акцијасодржи повеќе од 200 нарации по хронолошки ред, коишто помагаат да се следи историскиот тек на Библијата, и го следи дејсвието до возбудлива кулминација.

Сториите во Библијата во акција ја прикажуваат библиската вистина на јасен и едноставен начин за денешните читатели. Оваа интересна комбинација на јасен текст со драматични илустрации е привлечна за сите генерации.

Меѓународно познатиот стрип уметник Серџо Карело создаде илустрации коишто го задржуваат вниманието, колоритно богати, драматични сенки и крупни енергични дизајни, и фигури исполнети со емоции.

Нека оваа епска престава ве внесе во возбудливиот свет на најубавата приказна.

За авторот: Серџо Карело

Серџо Карело е признат уметник уште од своето детсво, кога редеовно црта стрипови за градскиот весник уште од 11-годишна возраст. Подоцна работи во Марвел и ДЦ стрипови. Го завршил Училиптето за стрип и графичка уметност во Џо Кубарт и институтот Слово на живот. Со својата сопруга Луиза, моментално живее во Флорида.

Книгата можете да ја набавите во блиските Христијански Центри во Македонија

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Мрачната страна на хороскопските знаци: Шкорпиите се груби до срж, Раковите најголеми песимисти!

На денешен ден е роден Леонардо Ди Каприо: Ова се некои интересни факти за него!