in , ,

The Kelly Family

Семејството Кели е ирско-американска музичка група која се состои од семејство со повеќе генерации, обично девет браќа и сестри на кои повремено им се придружувале нивните родители на сцената во нивните претходни години. Тие свират репертоар на рок, поп и народна музика и течно пеат на англиски, шпански, германски и баскиски јазик. Групата имаше топ листи и концертни успеси ширум светот, особено во Германија, земјите од Бенелукс, Скандинавија, Полска, Словачка, Шпанија, Португалија и некои во Ирска. Тие продадоа над 20 милиони албуми од раните 1980-ти и беа рангирани како 6-ти најпопуларни музички дела во Германија во 1990-тите. И покрај нивното американско потекло, групата е практично непозната во САД.

Многу години, групата прикажуваше слика на рагамуфин и скитнички начин на живот, патувајќи низ Европа во двокатен автобус и чамец. Нивниот имиџ беше подобрен со нивната еклектична и често домашна облека и многу долгата коса што ја носеа и машките и женските членови на бендот. Семејството Кели почна да се распаѓа во 2000 година, а потоа настапуваа главно како поединци или подгрупи од целата група и добија помеинстрим изглед.

Членови: Кети Кели, Патриша Кели, Џон Кели, Џои Кели,
Џими Кели, Пол Кели.
Поранешни членови: Папа Ден Кели, Мама Барбара-Ен Кели,
Марибел Кели, Даниел Кели, Керолин Кели, Педи Кели, Барби Кели, Мајт Кели, Анџело Кели, Адам Кели.

What do you think?

Written by Pane Stojanov

Пане Стојанов; Македонец; роден во град Велес 17.11.1987 година.
Афтор на велешката веб страна viralno.mk
Со одбрение од главниот администратор Љубомир Пепиќ од Велес: со почеток од 06.11.2021 година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0

ФОТО: 22 ИТЕРЕСНИ И ПО МАЛКУ КОМИЧНИ СЛИКИ – 18 ДЕЛ

Тибетанска медицина – Кои намирници спречуваат болести