in , ,

На радар го фатиле како вози 300 км/час – нема да плати казна

Белгиецот, кој во октомври минатата година возел над 300 км/ч на автопатот Е313 меѓу Антверпен и Лиеж, нема да ги трпи последиците. Имено, иако камерата го снимила како вози точно 306 km/h на делницата каде максималната дозволена брзина е 120 km/h, за него нема казна.

catch speeding drivers with a radar gun, vintage color style

Причината е од техничка природа, односно, подобро кажано, причината е дефект во сертификатот на самата мобилна камера. Имено, камерата NK7 управувана од радар била одобрена за отчитување на брзини до максимални 300 km/h, а сето над тоа не се зема предвид и не може да биде основа за одредување на казна. Така вели т.н. кралски декрет, што го потврдиле и надлежните служби.

skopje24.mk

What do you think?

Written by Pane Stojanov

Пане Стојанов; Македонец; роден во град Велес 17.11.1987 година.
Афтор на велешката веб страна viralno.mk
Со одбрение од главниот администратор Љубомир Пепиќ од Велес: со почеток од 06.11.2021 година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ФОТО: Што прават Кумановци пред кафана и во кафана

Како се справуваат со неверство: Бикот враќа со иста мера, Вагата јавно го понижува партнерот