Овие 10 места се избрани за најубави во светот за 2022 година


Светски познатиот портал за туристички препораки, „Лонли планет“ (Lonely Planet), ја објави својата листа најдобри дестинации за 2022 година.

Во 1973 година, една млада британска двојка – Тони и Морин Вилер, објави водич за евтини патувања во Азија. Тоа, по случаност, се претвори во глобален туристички бренд наречен „Лонли планет“. Речиси 50 години подоцна, нивната империја продолжува да расте, а бидејќи голем дел од светот полека се отвора по пандемијата на коронавирус, патувањата се сѐ почеста тема на разговор.

– По принудната пауза, време е „да ги тргнеме од полицата“ тие долго одложувани планови за патување и да ги претвориме во реалност. Списоците го слават светот во сета негова прекрасна примамлива разновидност, рече Том Хол, потпретседател на „Лонли планет“.

И оваа година, истакнати се 10 најдобри градови, подрачја и земји.

За повеќе кликнете на наредниот линк: најубави во светот за 2022 година

Извор: Курир.мк

Previous СРЕЌЕН ДНЕВЕН ХОРОСКОП ЗА 2 НОЕМВРИ 2021 ГОДИНА
Next ФОТО: Том и Џери секој ги гледа

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *