Места од бајките на Дизни кои навистина постојат! (ФОТО)


disney wallpapers New Walt Disney Wallpapers 4USkY

Импресивните локации пренесени во цртаните филмови на Дизни се наоѓаат на неколку делови од светот. Eве кои места од познатите цртани филмови се вусшност инспирирани од вистински локации.

Кога ќе го споменеме Волт Дизни, првото нешто што ни паѓа на памет се спомените од детството и незаборавните ликови од многубројните цртани филмови. Фановите ширум светот ги посетуваат парковите на Дизниленд со цел да им се приближат на магичните локации на дизниевите цртани филмови, но дали сте знаеле дека многубројни сцени всушност настанале по примерот на вистински места?

За повеќе кликнете на наредниот линк: Места од бајките

Извор: srekja.mk

Previous Дали знаете како дојде до идеја велешанецот Перица да си даде умтничкото име Lil Bum
Next Како да симнете 10 килограми за 15 дена?

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *