in , ,

Денови на македонскиот мед: Посетете ја улица „Македонија“ и купете си мед

На улица „Македонија“ во центарот на Скопје денеска ќе се одржи традиционалната манифестација Денови на македонскиот мед.

Манифестацијата се одржува 17. година по ред, во организација на пчеларското здружение „Матица“.

Посетителите ќе имаат можност да дегустираат, но и да купат различни видови мед и други пчелни производи од наши, македонски пчелари, а ќе добијат, ако сакаат, и совети како да се препознае квалитетен, вистински мед.

Манифестацијата е финансиски поддржана од МЗШВ, а ќе ја отвори министерот за земјодлество, шумарство и водостопанство, Арјанит Хоџа.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ако мажена жена изгледа добро…

Што се случува во телото ако не спиете помеѓу 1 и 3 на полноќ?