in ,

Во животот ќе се заљубиш 3 пати – И секоја љубов ќе те научи на различна животна лекција

Пред да пораснеш, мора да се заљубиш 3 пати. Првиот пат ќе се заљубиш во твојот најдобар пријател, уништувајќи го пријателство засекогаш. Ова ќе те научи кои се вашите вистински пријатели, и линијата помеѓу пријателството и многу повеќе.

Еднаш мора да се заљубиш во некого за кој веруваш дека е совршен. Ќе научиш дека никој не е совршен и дека никогаш не треба да се третираш себеси како помалку отколку што заслужуваш.

И еднаш мора да се заљубите во некој што е токму како тебе. Ова ќе те научи за тоа кој си и кој сакаш да бидеш. И кога ќе поминеш низ сето тоа, ќе научиш дека луѓето што се грижат за тебе се оние кои што ќе ги повредиш, а оние што те повредуваат се оние што ти се најпотребни.

Но, најмногу од се, учиш дека љубовта е само концепт и не е нешто што може да се дефинира, таа е различна за секој човек што ја доживува. И ќе научиш да го почитуваш секој човек на оваа земја, знаејќи дека секој сака само да биде сакан.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Диета за зајакнување на организмот: Храна која е прва помош при умор и мала настинка

СРЕЌЕН ДНЕВЕН ХОРОСКОП ЗА 21 СЕПТЕМВРИ 2021 ГОДИНА