in ,

Не ги игнорирајте важните моменти. Сѐ е во нив…

Морате секогаш да наоѓате време за комуникација и дружење со добри луѓе. Нема само да се пронајде од себе. Времето е толку чудна супстанца. Има тенденција да биде загушено од работа, секојдневниот живот и суетата.

Тоа е вечно. А луѓето не се. Затоа е важно да пронаоѓате време за дружење со оние кои ви се драги и интересни. Јавете се некогаш. Прашајте ги како се. Викнете ги на кафе. Пронајдете половина час за прошетка со пријателката низ град после работа и за шолја чај или кафе со сестра ви или брат ви.

Само ви се чини дека таквите моменти не се важни. А сѐ почива во нив. Всушност, сѐ е во нив.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Совети од психолог кои ќе ви помогнат да сфатите колку сте среќни

Направете едноставен и вкусен мал сладок десерт (РЕЦЕПТ)