Верувале или не – Големината на задникот е поврзана со коефициентот на интелигенција


Една од работите со кои жените се најоптоварени е нивниот задник. Тие се оптоварени со неговиот изглед. Поточно, големината и обликот.
Тие главно се загрижени дали нивната позадина е премногу дебела и премногу широка.

Тоа е, на некој начин, прашање на вкус, меѓутоа, ако зборуваме за нив интелектуално, дебелиот задник е совршен и добредојден. Таквиот, имено, покажува дека имаме прилично висок коефициент на интелигенција. За целите на ова истражување, беа испитани когнитивните способности на околу 16.000 жени – односно перцепција, внимание, меморија, учење и решавање проблеми, креативност, планирање и ориентација. Резултат: дебелите жени покажаа значително подобри резултати од тестот отколку витките жени.

Обликот на круша е убедливо на врвот

Ова, се разбира, не значи дека треба веднаш да трчаме до продавницата и да купиме неколку стотици грама од нашата омилена чоколада, или два килограми сладолед. Да, од тоа ќе добиеме на обемот на задникот, но не и на интелигенцијата.

Имено, во истражувањето има еден улов: Научниците велат дека не е важна само големината на задникот, туку и односот помеѓу задникот и половината. Ова значи дека жените со тесен струк и широки колкови се попаметни. Како? Колку се подебели задникот и бутовите (во споредба со стомакот, местата каде што има здрави маснотии), толку е поголем уделот на добрите масти, а содржат и омега-3 киселини одговорни за растот.

Извор: srekja.mk

Previous Направете едноставен и вкусен мал сладок десерт (РЕЦЕПТ)
Next Кажете им збогум на тесните панталони, овие се апсолутен хит! (ФОТО)

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *