Правила на живеење според Оливија Џулс


1. Не паничи. Застани, диши, мисли.

2. Никој не мисли на тебе. Сите мислат само на себе, како и ти.

3. Никогаш не ја менувај фризурата или бојата на косата пред важен настан.

4. Ништо не е ни така лошо ни така добро како што изгледа.

5. Прави го она што би сакала другите да ти го прават тебе, односно, не убивај.

6. Подобро купи една скапа работа која ти се допаѓа, отколку неколку евтини кои ти се допаѓаат половично.

7. Многу малку е навистина важно: ако се изнервираш, запрашај се: “Дали е ова навистина важно?”

8. Тајната на успехот е во тоа како се опоравуваш од неуспехот.

9. Биди искрена и добра.

10. Купувај го само она во кое би заиграла.

11. Верувај им на своите инстинкти, а не на својата фантазија.

13. Не очекувај светот да биде безбеден, а животот праведен.

14. Понекогаш мора да ги пуштиш работите да одат по својот тек.

Извор: srekja.mk

Previous Џинот прогласен за најздрав алкохолен пијалок, погоден и за слабеење
Next Викторија Бекам објави фотографија од голиот з*дник на Дејвид Бекам и настана хаос на социјалните мрежи (фото)

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *