in ,

Се делеа и мекици: Ислам е името на првото бебе Авганистанче во Македонија

Ислам е името на бебето, на млада Авганистанка, која се породи на Клиниката за гинекологија и акушерство во Скопје, многу бргу по нејзиното пристигнување во Македонија, бјави Гласот на Америка на македонски јазик.

Машко е, ѝ е тешко 3 килограми и 200 грама. Таа е дел од првата група 149 жители на Авганистан, кој организирани дојдоа во земјата. Во чест на новороденчето, Црвениот крст, организираше дочек, со цел на овие луѓе да им се покажат и македонските обичаите кога на свет доаѓа ново бебе.

Беа направени 200 мекици и поделени за време на пладневниот ручек, помеѓу Авганистанците, кои се сместени во хотелот Белви во Скопје.И мајката и бебето се добри и веќе се заедно во хотелска соба.

Извор: republika.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 фризури што им одговараат на сите, без оглед на изгледот, стилот и возраста

Сите ќе ве прашаат за рецепт: Најдобриот сос за тестенини со само 3 состојки