(ВИДЕО) Наставничката ги покани сите деца на својата свадба


Кинзи Френч е наставник за деца со посебни потреби во училиште во Луисвил, Кентаки. Посветена е на работа со деца со Даунов синдром повеќе од три години.

Требаше да се омажи за нејзиниот вереник кого го сака уште од средно училиште, Џош. Не можеше да ја замисли својата венчавка без нејзините ученици да бидат дел од неа.

Таа одлучи на венчавката да ги покани своите 6 студенти со Даунов синдром. Децата беа на возраст од 7 до 11 години и ќе и носат прстени и цвеќиња на свадбата. Исто така е случајно што таа и нејзиниот сопруг се запознаа во истото училиште каде што сега е учителка. Знаејќи колку е важно тоа училиште за неа, Џош ја запроси пред нејзините ученици.

Родителите на учениците беа многу трогнати бидејќи децата ќе бидат дел од нивната венчавка. Кинси сакала нејзините ученици да се третираат како принцези и ги опсипала со подароци како ѓердани и чанти. Сите ученици се согласија дека најмногу уживаат во храната и танцуваат.

Погледнете повеќе за оваа прекрасна приказна во приложеното видео:

Извор: inseanews.com

Previous Совети за јакнење на имунитетот во есен и зима
Next Генијален изум – Стари автомобили претворени во чамци

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *