in

Фотографии од плажа кои го обиколија светот и ги запрепастија сите: Дали вие би го носеле ова? (ФОТО)

Негата на кожата е топ тема во светот на убавината, а повеќето новитети доаѓаат од Азија. Меѓу нив е и „фејскини“, кој пристигнува од Кина и е наменет за заштита на кожата на лицето од сонцето.

Оваа маска покрива сè на лицето, освен очите, носот и устата.

Измислен е уште во 2004 година од Жанг Шифан, која во тоа време била сметководителка. Сепак, откако го дизајнираше и пласираше на пазарот овој производ, таа се прослави и ја напушти работата.

Во Кина овие маски се голем тренд и повеќето жени ги носат за да го заштитат лицето од сонцето. Покрај тоа, Жанг тврди дека тие се одлични бидејќи штитат од многу други иританти, како што се инсектите и песокот.

За повеќе кликенете го наредниот линк: Фотографии од плажа кои го обиколија светот

Извор: newz24live.com

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Маестрален Гејмплеј од Азирус гејминг на Hitmen 3

Велешкиот Јутуб и Диџејски Ураган ги измикса 2 хита од балканските Ураган девојки