in , ,

„Златната пустина“ во Иран – Најврелото место на Земјата кое крие загадочни чудеса

Температурата на нејзиниот песок достигнува дури 70 степени! Тоа навистина го направи најтоплото место на Земјата.  Отпрвин може да се каже дека сите пустини се слични, а некои дури и се исти. Куп песок, сонце на хоризонтот, неколку карпи или карпеста формација. Но, вистинските љубители ги знаат нијансите – не секој песок е со иста боја, ниту сонцето и месечината „се вклопуваат“ во нив подеднакво убаво, а да не зборуваме за карпите..

За повеќе кликнете на наредниот линк: „Златната пустина“ во Иран

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Осум грешки кои ги правиме, а предизвикуваат главоболка

Нема да им верувате на своите очи: Дали е можно оваа девојка да носи вакви менѓуши? (ФОТО)