Никогаш нема да погодите: Знаете ли зошто на фармерките има и мал џеб?


Веројатно сте го забележале, но ретко кој знае за што служи едно мало џепче од страната кое го има на речиси секој пар фармерки кои ги имате дома. Функцијата е интересна, но денес целосно непотребна.

Своевремено Стив Џобс се пошегува дека џебот е направен за во него да собере iPod, но, со оглед на тоа дека фармерките се со векови постари од овие гаџети, одговорот не ја решава мистеријата.

Барем сè додека не беше откриена нова, интересна теорија на основачот на компанијата Levi’s.

Прочуеното џепче на фармерките изгледа е направено кон крајот на 19-от век од следната причина: во текот на „златната грозница“ која се случувала во тој период, каубоите ги носеле своите џебни часовници по елеците и така ги оштетувале и губеле.

Тогаш, најпознатиот произведувач на фармерки го додал малечкиот џеб за каубоите да имаат каде да го сместат часовникот.

Признајте дека никогаш немаше да погодите.

Извор: skopje24.mk

Previous Апликацијата која го открива расположението на вашата мачка - Tably
Next СРЕЌЕН ДНЕВЕН ХОРОСКОП ЗА 23 АВГУСТ 2021 ГОДИНА

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *