Апликацијата која го открива расположението на вашата мачка – Tably


Апликацијата Tably го открива расположението на вашата мачка. И не само тоа, туку и дали нешто ја боли.

Технолошка компанија за здравствена заштита на животните од Канада, Sylvester.ai, разви апликација наречена Tably која користи телефонска камера за да го открие расположението и дали мачката осеќа бол.

Апликацијата ја анализира положбата на ушите и главата, стеснувањето на очите, напнатоста на муцката и како се движат мустаќите.

Tably дури може да им помогне на ветеринарите, велат авторите.

Интересно е како сите овие гестови можат да укажат на проблеми кај мачките со голема прецизност.

Previous БРЗИ КИФЛИ: Тесто меко како сунѓер, повкусни не сте пробале!
Next Никогаш нема да погодите: Знаете ли зошто на фармерките има и мал џеб?

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *